Välkommen till Svenska Strauss-Sällskapet

Strauss-Monumentet i Stadtpark i Wien invigdes den 26 juli 1921

 

Evenemang

 

Här kan du se vilka kommande evenemang vi kommer ha i Svenska Strauss-Sällskapet!

 

Info om vårsammankost i nästa "Morgenblätter"

 

Kom med i gemenskapen kring Wienermusiken,

de klassiska operetterna och Strauss genom ett medlemskap i Svenska Strauss-Sällskapet!

 

1960 grundade vi det första Strauss-Sällskapet utanför Österrike. I dag är vi c:a 300 medlemmar i vår ideella förening som, utan krav på speciella musikkunskaper, verkar för den vackra och levnadsglada wienermusiken.

I förgrunden står givetvis familjen Strauss med Johann Strauss d.ä. och sönerna Johann, Josef och Eduard. Tillsammans har de skapat c:a 1500 fristående kompositioner, femton operetter, en opera och en balett.

Det är den geniala sammansmältningen av folkmusikens enkla charm med konstmusikens raffinemang, som gett Strauss-musiken dess unika plats i musikhistorien.

 

Wienermusiken sprider glädje, elegans och gemyt – precis som staden varifrån den kommit. Det är den andan, och den musiken, som vi i Svenska Strauss-Sällskapet arbetar för.

 

Rent konkret arrangerar vi konserter, musikaftnar och föredrag.

I vårt lilla sekretariat har vi under årens lopp byggt upp ett arkiv med en ansenlig mängd böcker, noter, ljudband och skivor – från stenkakor till DVD.

Vi har också producerat ett antal skivor, med särskilt intressant repertoar, som vi säljer tillsammans med marknadens övriga utbud i genren.

Medlemstidningen ”Morgenblätter” utkommer 4 ggr per år. Där får du information om genomförda- och kommande aktiviteter, skivtips och artiklar i ämnet.

 

Självfallet samarbetar vi också med Strauss-Sällskapen i övriga världen såsom England, Tyskland, Japan, Tjeckien, Rumänien m.fl.

 

Du är hjärtligt välkommen som medlem!

 

 

 

 

  • Facebook Metallic
Länkar

Stockolms Straussorkesters webbsida   Klicka här!

 

Stockolms Straussorkesters facebooksida